LOMOZ Ledenbijeenkomst 7 december 2022

LOMOZ Ledenbijeenkomst 7 december 2022

Uitnodiging

 7 december 2022

   

LOMOZ-ledendag 7 december 2022. HELAAS, DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. ALLE WORKSHOPS ZIJN VOLGEBOEKT.

'Een leerzame winterdag voor ondernemingsraden in zorg & welzijn'

Uitnodiging en programma workshopdag voor LOMOZ-leden op woensdag 7 december 2022.

Inloop vanaf 09.30 uur, programma van 10.00 tot 16 uur.
Locatie: Landgoed Zonheuvel Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn.

Vanaf station Driebergen-Zeist zal, voor treinreizigers, om 09.40 uur een pendelbus rijden naar het landgoed (en ’s middags na sluiting weer terug).
Vermeld op het aanmeldformulier of je daar gebruik van wilt maken.

Namens elke ondernemingsraad (lid van LOMOZ) kunnen drie personen zonder verdere kosten deelnemen; ieder aan één workshop naar keuze per dagdeel, aan te geven bij de aanmelding.
Méér aanmeldingen per OR (zolang er plaats is) voor € 70,- per persoon, de (helaas gestegen) kostprijs voor het dagarrangement van de locatie.
Er kan per dagdeel worden gekozen uit drie workshops. We regelen voldoende afstand per deelnemer (i.v.m. corona), waardoor het aantal deelnemers per workshop ook deze keer nog iets beperkt is.
Mogelijk moeten wij de inschrijving van bepaalde workshops daarom eerder sluiten. Dit kun je ook op de website terugzien.

LOMOZ-bestuursleden zijn herkenbaar aan een rode badge. Spreek ze -op afstand- gerust aan.

I.v.m. de eisen van de locatie kan aanmelden tot vrijdag 11 november 2022, 15 uur.
Bij verhindering mag je je laten vervangen door een collega.
Voor vragen, problemen met inloggen, wijzigingen, afmeldingen, mail naar: info@lomoz.org

Graag tot ziens op woensdag 7 december 2022.

 

Aanmelden

 

Programma:

09.30 – 10.00: Inloop met koffie/thee/water-buffet

10.00 – 10.10: Start programma met kort openingswoord van LOMOZ-voorzitter Annelies Wouters

10.15 - 12.15: Workshop naar keuze – ochtendsessie (koffie- theepauze rond 11.00 uur)

12.30 - 13.30: Netwerklunch (buffet)

13.30 – 15.30 Workshop naar keuze – middagsessie (koffie- theepauze rond 14.30 uur)

15.30 – 16.00 Desgewenst napraten bij een drankje.


Workshopkeuze A - ochtenddeel (10.15 – 12.15) (kies er één per persoon)


A1. Het echte verhaal (h)erkennen

Door: HBUOR/MZOO
Stef Soons master, lichaamstaal en clean language en
Danella Zuidema, psycholoog

In deze workshop gaan we aan de slag met jouw verhaal en het verhaal van de bestuurder. Hoe zorg je dat jouw verhaal overkomt en dan vooral vanuit het non-verbale deel als de innerlijke overtuiging.
Daarnaast aandacht om met neutrale ( niet suggestieve) vragen meer te weten over het verhaal achter het verhaal van de bestuurder. Maar ook inzicht te krijgen in je eigen filters bij een gesprek.
In de workshop laten we je zien en ervaren welke meerwaarde eruit te halen is. Daarnaast geven we je handvaten om er na de workshop mee verder te kunnen.

Wij begeleiden je, met een koffer van 4 decennia aan OR ervaring, in deze interactieve workshop.
Je krijgt tips, trucs, methodiek en inzichten waar je morgen mee aan de slag kunt.

 

A2. Gezond werken in de zorg door leiderschap: een rol voor iedereen (Wegens succes herhaald)

Door : Stichting IZZ
Martijn Venus, Sr. adviseur Gezond Werken in de zorg.

Leiderschap. Je hoort het steeds vaker als thema voor allerlei verbeteringen. Maar waar gaat dat over? En gaat dat alleen over de leidinggevende? Of bijvoorbeeld ook over OR-leden?
Zorgmedewerkers zijn veel bevlogener dan medewerkers uit andere sectoren, maar ook vaker overbelast. Met de toenemende zorgvraag is dat de grootste uitdaging voor de zorg de komende jaren. Er is al veel aandacht voor individuele vitaliteit en fitheid. IZZ gelooft dat in gezond samenwerken en leiderschap veel potentie zit. Maar dit zijn abstracte begrippen die je niet met wat ''quick wins'' inregelt.
IZZ voert met de Universiteit Utrecht een promotietraject uit naar Gezond Leiderschap. In deze workshop ontdek je de basisinzichten hieruit en ga je in dialoog met elkaar over de concrete toepassing voor zorgmedewerkers en OR-leden. 

 

A3. Proactief plannen

Door: CIEP.com
Anita van Hooijdonk, trainer & coach

Heb je wel eens tijd tekort of werk teveel? Kom je toe aan wat belangrijk is? Neem je dan wel de tijd om je werk vooraf te plannen en zichtbaar te maken of het allemaal past?
In de interactieve workshop Proactief plannen krijg je inzicht in jouw werkgewoonten in planning en het effect daarvan op je werk. Je leert het bewuste planningsproces volgens CiEP. Je krijgt inzicht in wat je kunt doen om meer regie, rust en overzicht te ervaren en deelt je optimale weekritme in. We besteden ook aandacht aan tips voor online en hybride werken.

In de workshop komt aan de orde:
* Wat is belangrijk in jouw werk?
* Persoonlijk planningsproces CiEP
* Resultaten, kerntaken (met oefening)
* Wat is mijn strategie om resultaten te bereiken
* Hoe ziet mijn optimale weekritme eruit (met oefening)
* Tips voor online en hybride werken

 

Workshopkeuze B - middagdeel (13.30 – 15.30) (één per persoon)

B1. Gelijk in onze verschillen

Door: SBIFormaat, trainer Desley van Houte

Als mensen hebben we allemaal voorgeprogrammeerde mindbugs. Dat zijn eigenlijk onbewuste vooroordelen.
Onze beslissingen zijn vaak veel minder rationeel dan wij zelf denken. In veel van onze beslissingen is ons onderbewuste leidend, zonder dat we dat weten óf willen. Mindbugs maken dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons lijken. We zijn ook geneigd om mensen uit ons eigen "hokje" als gelijk en meer als individuen te zien terwijl we de mensen uit een ander hokje als anders en een homogene groep zien. Diversiteit begint echter met de bewustwording van mindbugs en daarmee het creëren van diversiteit.
Hierom speel ik graag het spel "gelijk in onze verschillen" met deelnemers. Dit is een spel waarin iedereen in hokjes wordt geplaatst op basis van 1 kenmerk.

Wat we vervolgens gaan doen is de verbinding op zoeken. Door de groep te laten ervaren dat iemand die anders lijkt, toch op veel vlakken hetzelfde kan zijn, of meegemaakt kan hebben, als jou. 

 

B2. Grensoverschrijdend gedrag

Door: MZServices, trainer: Charlotte van Beek

Grensoverschrijdend gedrag, #metoo, de afgelopen tijd is dit een actueel thema in de maatschappij. We zien het ook bij veel organisaties op de agenda komen, extra vragen in het mto of vragen vanuit medewerkers aan de OR. Maar dan is het lastige: wat kun je als OR hiermee wanneer het gaat om de bekende 'individuele gevallen'. Toch heb je als OR op dit thema een grote rol en taak liggen. Charlotte van Beek van MZ Services neemt je in deze workshop mee in dit thema.
Hoe groot is de invloed van gedrag tussen medewerkers en wanneer is het grensoverschrijdend?

 

B3. Van vragen naar sturen (wegens succes herhaald)

Door: CNV Academie, trainers Astrid Kloppers & Raymond Meenink

Hoe kun je als OR proactief beleid beoordelen zonder te hoeven wachten op een aanvraag? Het lukt beter als je weet waar je voor staat en waar je voor gaat als OR. Je eigen richting bepalen helpt om vroeg in het proces van besluitvorming een gedegen inhoudelijk advies mee te geven. Dit zogenaamde concept advies maakt je als OR wendbaar en proactief. Met alle snelle ontwikkelingen die op de OR-en in de Zorg afkomen kom je zo in een sterke strategische positie, dat vergroot de invloed van medezeggenschap.
In deze workshop kijken we naar hoe je als OR jullie visie, doelen en speerpunten kunnen bepalen. Natuurlijk afgestemd op de ontwikkelingen in de organisatie, draagvlak vanuit de achterban en passend bij de rol van jullie OR. Daarnaast krijg je zicht op hoe je deze richting kunt vertalen naar jullie primaire taak : beleid

 

Aanmelden


Datum Op 07 december 2022
Bij Campus Zonheuvel
Lees meer

LOMOZ - zORg voor medezeggenschap