Skip to main content

LOMOZ-nieuws van april 2024

                                                                                                 nieuwsbrief april 2024

LOMOZ - HET GROOTSTE OR PLATFORM VOOR ZORG & WELZIJN

Beste leden, lieve collega’s,
Een zeer goed bezochte ledendag op woensdag 6 maart jl., ligt alweer ruim een maand achter ons. Voor het eerst sinds corona waren er zóveel aanmeldingen (130 deelnemers).
Dat is heel leuk, maar doordat we dat van tevoren niet kunnen inschatten en we geen leden willen teleurstellen, die op tijd aanmelden, werden we door dit aantal wat verrast. De wachtrij voor het aanmelden op 6 maart was op een bepaald moment dan ook erg lang. Excuus daarvoor; we gaan voor een volgende keer op zoek naar een oplossing daarvoor. Gelukkig werd het daarna wel een mooie dag, waarop veel kon worden geleerd en uitgewisseld.

Eerstvolgende ledendag zal zijn op woensdag 29 mei 2024
Intussen leggen wij de laatste hand aan het programma voor de eerstvolgende ledendag (op woensdag 29 mei 2024).
De ochtend zal gevuld zijn met een plenaire bijeenkomst over de rol van de OR rondom psychosociale zekerheid en (het voorkomend van) machtsmisbruik; ’s middags zal er een workshop naar keuze te volgen zijn. Over de workshops zijn wij nog in overleg met onze sponsoren.
De uitnodiging met het programma zal één dezer dagen in jullie OR-mailbox verschijnen en dan ook op de LOMOZ-website en via onze social media-kanalen te bekijken zijn.
We hopen op 29 mei weer velen van jullie op Landgoed Zonheuvel te kunnen verwelkomen.

Nieuwe website in de maak
De meesten van jullie melden zich voor de ledendagen aan via de uitnodiging, die jullie OR per mail ontvangt en vervolgens via onze website.
Bij een aantal, vooral nieuwere leden bleek dit soms niet goed te gaan. Ook andere functies haperden nogal eens.
Bovendien dachten wij dat de LOMOZ-website aan een nieuwe, frisse uitstraling toe is.
We hebben daarom, na gedegen onderzoek en vergelijking, een specialistisch ICT-bedrijf de opdracht gegeven een nieuwe website voor LOMOZ te ontwikkelen.
Dat zal ook zorgen voor een verandering van sommige werkwijzen, zoals het aanpassen van de ledengegevens en het aanmelden voor de ledendagen.
Het zal nog een aantal maanden duren voor de website klaar is en op dat moment horen jullie er natuurlijk alles over wat je moet weten.

Bestuurszaken
LOMOZ wordt geheel geleid door vrijwillige bestuursleden.
Er staat een bescheiden vrijwilligersvergoeding tegenover, maar niemand is in dienst.
Op het ogenblik zijn er zes actieve bestuursleden.
Volgens de LOMOZ-statuten mogen dat er negen zijn. Met hard werken redden wij het net met z’n zessen, maar meer zou fijn zijn. Er is natuurlijk ook wel eens iemand ziek, op vakantie of anderszins verhinderd.
Versterking is dan ook nodig, vooral ook omdat Corien de Kloe, na tientallen jaren LOMOZ-betrokkenheid en bijna negen jaar bestuurslidmaatschap, in de loop van dit jaar haar bestuurswerkzaamheden zal beëindigen.

Franca Kerstens is inmiddels benoemd tot de nieuwe bestuurssecretaris van LOMOZ.
De taken van de secretaris worden nu, geleidelijk aan, door haar overgenomen.
We zijn heel blij dat Franca deze taken op zich wil nemen.

Wij zijn dus op zoek naar nieuwe kandidaten voor een bestuurslidmaatschap.
Je komt terecht in een leuk, bevlogen team.
De taken, die je gaat uitvoeren, kunnen, mede afhankelijk van je wensen en talenten, worden afgestemd met de andere bestuursleden.
Het gaat dus om een vrijwilligersfunctie, waarvoor je een vrijwilligersvergoeding ontvangt. Zie voor meer informatie de website onder ‘over ons - bestuur’ (even naar beneden scrollen) voor het profiel van- en algemene informatie over de bestuursfunctie.
Als je er meer over wilt weten of een keer vrijblijvend een bestuursvergadering wilt bijwonen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contributie voor dit jaar gelijk gebleven, en waarschijnlijk volgend jaar ook!
De facturen voor de contributie voor dit jaar zijn inmiddels verstuurd.
Zoals jullie weten gaat het om een vriendenprijs, omdat LOMOZ geen mensen in dienst heeft en geen kantoren hoeft aan te houden.
Maar kosten zijn er natuurlijk wel.
In het jaarverslag, dat binnenkort verschijnt, kun je daar meer over lezen.
We vragen jullie daarom ervoor te zorgen dat de contributierekening 2024 zo snel mogelijk wordt betaald, zodat LOMOZ op zijn beurt z’n rekeningen kan betalen.
En mocht er nog een rekening van een eerder jaar openstaan, zorg dan alsjeblieft zéker dat die spoorslags wordt betaald.
Informatie hierover kun je, indien nodig, vragen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor dit jaar hebben we de contributie op het niveau van een flink aantal jaren hiervoor kunnen houden en we zijn eens gaan rekenen of we met deze bedragen ook in 2025 nog steeds zouden kunnen uitkomen.

De belangrijkste kostenpost vormen de ledendagen (onder meer zaalhuur en vergader-arrangement).
Al een aantal jaren (onderbroken door corona) houden wij onze ledendagen op het prachtige landgoed Zonheuvel in Doorn.
Daar genieten we volop, maar er hangt natuurlijk een prijskaartje aan.
Ook krijgen wij regelmatig het verzoek om niet álle ledendagen zo ver in het Oosten van het land te houden, want wie daar ver vandaan woont en werkt, moet steeds ook heel ver reizen.
Dat zijn redenen genoeg om eens om ons heen te gaan kijken naar alternatieven.
We houden jullie op de hoogte van onze bevindingen.
Natuurlijk kijken we ook naar andere zaken. Zo vergadert o.a. het bestuur niet meer altijd op een betaalde locatie, maar sparen we reis- en verblijfskosten uit door meer digitaal te vergaderen.
We zien dus verschillende mogelijkheden om de contributie, ondanks stijgende kosten, ook voor 2025 niet te hoeven verhogen.

Het aantal deelnemers op ledendagen t.z.t. iéts beperkt.
Wat we in elk geval willen aanpassen is het aantal personen, dat per organisatie zonder extra kosten mag deelnemen aan de ledendagen.
Nu nog (ook op de ledendag van 29 mei a.s.) mogen er drie mensen per OR deelnemen.
Dat willen we gaan beperken tot twee leden per OR per ledendag.
Meerdere deelnemers voor een ledendag aanmelden blijft mogelijk, maar voor die extra deelnemers zal de organisatie dan, achteraf, naast de vaste contributie, de -nog steeds vriendelijke- prijs van € 100,- per persoon moeten betalen.
We vragen jullie begrip hiervoor en zullen dit vanzelfsprekend eerst nog voorleggen aan de algemene ledenvergadering. Het zal dan ook nog niet direct al worden ingevoerd.

Tot horens en graag tot ziens op één of meer van onze komende ledendagen:
woensdag 29 mei, 18 september en 6 november 2024.

Vragen, opmerkingen of complimenten?
Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hartelijke groeten van de vrijwilligers van het bestuur van LOMOZ,

Annelies, Corien, Franca, Janneke, Marja en Wilma