Themadag 16 september: ‘Voor welk wat wils voor ondernemingsraden in zorg & welzijn’

Op 16 september is er weer een ledenbijeenkomst met als thema: ‘Voor welk wat wils voor ondernemingsraden in zorg & welzijn’.

Onze sponsoren verzorgen die dag maar liefst 12 workshops waar elke bezoeker er twee van kan bezoeken.
Benieuwd naar de inhoud? kijk dan snel verder en schrijf je in.

Inschrijving is gestopt

Lees verder...

Nieuwsbrief LOMOZ juli 2020

Gelukkig; in september weer een échte ledendag!

VOORAANKONDIGING: GELUKKIG WEER EEN LEDENDAG MET RUIME KEUZE UIT WORKSHOPS OP WOENSDAG 16 SEPTEMBER A.S. OP LANDGOED ZONHEUVEL IN DOORN

Laten we met de deur in huis vallen: In goede samenspraak met onze nieuwe locatie, Landgoed Zonheuvel in Doorn, durven we het aan: de eerste post-corona ledendag op locatie, op woensdag 16 september a.s., natuurlijk geheel coronaproof.
Er zal een ruime keuze zijn uit verschillende workshops over actuele OR-onderwerpen.
We zijn nog druk in overleg met onze sponsoren, die de workshops gaan verzorgen.
Begin augustus kunnen jullie de uitnodiging met aanmeldformulier verwachten.
Dus houd je mailbox in de gaten. Aanmelden zal nog mogelijk zijn tot begin september, dus ook vakantiegangers zullen genoeg tijd hebben om hun keuze uit de workshops te maken.


HOE ZIJN JULLIE DE CORONATIJD DOORGEKOMEN?

Op deze vraag in onze vorige nieuwsbrief hebben we een aantal bemoedigende reacties gekregen. Veel ondernemingsraden hebben kans gezien om het OR-werk, dat belangrijker was dan ooit, goed vorm te blijven geven. Heel goed om te horen en complimenten daarvoor!


WAT HEEFT HET LOMOZ-BESTUUR IN DIE TIJD GEDAAN?

Wij hebben vaker overlegd dan vóór corona, maar maandenlang wel alleen digitaal, via Zoom, mail, whatsapp en telefoon. Begin juli zagen we elkaar voor het eerst weer in een échte vergaderzaal en in de mooie tuinen rondom Zonheuvel. Hoewel het prettig was elkaar weer in het echt te spreken, hebben we afgesproken het digitaal vergaderen niet helemáál vaarwel te zeggen.
Spijtig en tijdrovend was het terugdraaien van de voorbereidingen voor de jubileumviering, gepland voor dit voorjaar en voor de ledendag in juni, die beide niet konden doorgaan.
Gelukkig konden wij met hulp van veel van onze netwerkcontacten via de social media informatie en webinars met jullie delen, zodat we toch een kennisnetwerk van en voor onze leden in stand konden houden en daar gaan we ook mee door.
De nieuwe website is in ontwikkeling en daarover is regelmatig contact met de webbouwer.
En nu zijn er de voorbereidingen voor de ledendag op 16 september.


LEDENVERGADERING (digitaal) OP VRIJDAG 6 NOVEMBER 2020 EN BESTUURSLEDEN GEZOCHT!

We kondigen hem in het najaar, met bijbehorende stukken, nog nader aan, maar wie -digitaal- wil mee-vergaderen kan deze datum (’s middags gedurende ong. een uur) vast in de agenda zetten.
Ook zijn er vacatures binnen het LOMOZ-bestuur. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Het gaat om een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie, waar, naast plezier, een bescheiden vrijwilligersvergoeding tegenover staat. De verkiezing van de nieuwe bestuursleden zal tijdens deze ledenvergadering plaatsvinden. Er hebben zich al een paar belangstellenden gemeld.
Wil je meer weten over de kandidaatstelling, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


GOEDE HOOP HET 40-JARIG JUBILEUM ALSNOG TE KUNNEN VIEREN OP WOENSDAG 25 NOVEMBER 2020

We doen ook ons best om het 40-jarig jubileum van LOMOZ, coronaproof, toch dit jaar met jullie te vieren.
Het ‘oude’ programma zal de basis zijn, maar coronamaatregelen zullen aanpassingen vergen.
We zijn succesvol in gesprek over oplossingen en we houden jullie op de hoogte.

Een hartelijke groet van het LOMOZ-bestuur, een mooie zomer gewenst, tot mails over een week of twee en graag tot ziens in september op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AGENDA 2020:
Begin augustus:                   Uitnodiging en aanmeldformulier voor workshopdag 16 september
Woensdag 16 september:    Ledendag met een keuze uit verschillende workshop
Vrijdagmiddag 6 november: Digitale ledenvergadering
Woensdag 25 november:     Jubileumviering.

Lees verder...

Nieuwsbrief LOMOZ april 2020

Het LOMOZ-aanbod in tijden van Corona: 10 juni 2020 en verder…

Ook 10 juni helaas geen ledendag

De jubileumconferentie van 18 maart 2020 hebben we tot onze spijt moeten afgelasten. We hopen ‘m op 25 november a.s., al of niet met aangepaste regels, alsnog te organiseren. Nu hadden we gehoopt jullie rond deze tijd te kunnen uitnodigen voor een ledendag op 10 juni, maar deze week heeft het bestuur van LOMOZ besloten om ook de workshopdag op 10 juni 2020 te laten vervallen.

Lees verder...

Nieuwsbrief maart 2020

Beste leden en lezers,

Terwijl velen van jullie (en ook sommigen van ons, LOMOZ-bestuursleden) meer dan ooit bewonderenswaardige prestaties leveren in jullie organisaties, proberen wij een passend programma voor onze leden te maken voor de rest van 2020.
We zijn wat bekomen van de schrik, dat we de geplande jubileumviering op 18 maart 2020 niet hebben kunnen laten doorgaan. Het was erg jammer, maar er gebeuren nu wel ergere dingen rondom het virus, dat de wereld rondgaat en dat ook hier roet in het eten gooide.
Dank voor jullie begripvolle en bemoedigende reacties op het uitstel..‍

Lees verder...

Jubileumconferentie gaat niet door

LOMOZ, de koepel van ondernemingsraden in de zorg, bestaat in 2020 40 jaar.
Op 18 maart. zouden we dit vieren door het organiseren van een jubileumconferentie op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Van de leden, sponsoren en netwerkrelaties verwachtten wij 250 tot 300 deelnemers.
Helaas hebben wij moeten besluiten om de jubileumconferentie uit te stellen naar het najaar van 2020 in verband met de Covid-19 problematiek.

Lees verder...