• CareCodex breidt bestuur en raad van toezicht uit

  Stichting CareCodex heeft haar raad van toezicht en raad van bestuur versterkt. Manuela Spaninks en voorzitter Rinus van Riel voegen zich bij de zittende leden René Glas, Anoeska Mosterdijk en Durk Berks van de raad van toezicht. Sonia Jennings is per 1 augustus benoemd als lid raad van bestuur naast voorzitter Dorine Veldhuyzen.
 • 'Verantwoord beleggen door zorgverzekeraars blijft een uitdaging'

  Achmea en Menzis scoren van de zorgverzekeringen het hoogst op het gebied van verantwoord beleggen. Dat komt uit een benchmark van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het blijkt voor verzekeraars nog een uitdaging om het verantwoord beleggingsbeleid tot een gedetailleerd niveau te brengen.
 • Landelijke aanpak langer thuis wonen knelt in de regio

  Landelijke beleid om ouderen langer zelfstandig thuis te helpen wonen, pakt lokaal niet overal hetzelfde uit. Dat kan ook niet, omdat de verschillen in het type woningen, woonomgeving en de woningvoorraad tussen regio’s groot zijn. Meer ruimte voor maatwerk in de regio is dan ook nodig, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in de studie 'Zelfstandig thuis op hoge leeftijd'.
 • Canada wil samenwerken met Nederland omtrent geneesmiddelen

  Canada en Nederland gaan mogelijk samenwerken bij het aanpakken van problemen rond dure geneesmiddelen. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg heeft hierover gesproken met zijn Canadese collega Simon Kennedy.
 • Aanbieders geriatrische revalidatiezorg kennisnetwerk

  Zeven aanbieders van geriatrische revalidatiezorg (grz) starten een online platform om kennis te delen en nieuw studiemateriaal te ontwikkelen. Op de website van de GRZ E-cadamy komt onder meer informatie te staan over opleidingen, zorgpaden en zorgprogramma’s.
 • Documentaire 'De Hoofdprijs' over duur medicijn SMA-patiënten

  Twee jaar lang volgde de maker van de documentaire 'De Hoofdprijs' Nederlanders met de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie) en het politieke spel tussen de minister en de farmaceut. De documentaire wordt komende maandag uitgezonden.
 • Ouderenhuisvester Habion trekt nieuwe voorzitter beleggingscommissie aan

  Woningcorporatie en maatschappelijk belegger Habion heeft Jan Prins (1955) per 1 augustus benoemd tot voorzitter van haar beleggingscommissie.
 • Groene Hart Ziekenhuis kiest epd van NEXUS

  Voor zijn nieuwe elektronisch patiëntdossier (epd) heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) een overeenkomst gesloten met softwareleverancier NEXUS.
 • Amerikaanse topkliniek gebruikt Apple Watch bij onderzoek

  De Mayo Clinic gaat samen met onderzoekers van Yale University en start-up Biofourmis bekijken hoe data van de Apple Watch 4 kunnen worden gebruikt in de zoektocht naar betere medicatie voor hartpatiënten.
 • Aantal gebruikers patiëntportalen naar 1 miljoen

  Het aantal mensen dat gebruik maakt van een online omgeving om medische gegevens te bekijken is in het tweede kwartaal van 2019 gestegen.