• Nieuwe declaratieregels zorg bij zintuiglijke handicap bekend

  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de regels bekend gemaakt voor nieuwe bekostiging voor de extramurale zorg aan mensen met een zintuiglijke beperking. De nieuwe bekostiging gaat op 1 januari 2020 in. Op de website van de zorgautoriteit staan de eerste reacties uit het veld.
 • GGzE vrijgesproken van schuld aan dood patiënt

  De GGZ Eindhoven (GGzE) is maandag vrijgesproken van schuld aan de dood van een 29-jarige patiënte in 2013. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch maandag. Tegen de instelling was een boete van 25.000 euro geëist.
 • Anitra Louwers wordt interim-bestuurder bij Mosae

  De raad van bestuur van de Mosae Zorggroep in Maastricht wordt uitgebreid met interim bestuurder Anitra Louwers. Zij helpt het komende half jaar Bram van de Langenberg bij het aansturen van de organisatie.
 • Zorg in Amsterdam goed toegankelijk ondanks sluiting Slotervaart

  Amsterdammers kunnen veelal eerder bij een ziekenhuis in hun stad terecht dan patiënten elders bij een hospitaal in hùn omgeving. Dat zegt zorgverzekeraar Zilveren Kruis, die de wachtlijsten in de hoofdstad in de gaten houdt sinds het bankroet van het Amsterdamse MC Slotervaart in oktober vorig jaar.
 • Oegstgeest start netwerk tegen eenzaamheid

  De gemeente Oegstgeest is gestart met het vormen van een netwerk met bedrijven en zorg- en welzijnsinstellingen om de eenzaamheid in de Zuid-Hollandse gemeente terug te dringen.
 • Patiënten Dunya belanden mogelijk op straat

  Een aantal dagen geleden zijn medewerkers van Dunya uit het pand in Elst gezet. De zorginstelling kon de huur niet langer meer betalen. Vervolgens nam Evital de zorg over. De directeur van Dunya is echter niet bereid om de dossiers met daarin afspraken tussen zorgaanbieder en patiënt over te dragen, waardoor de zorg niet langer geleverd kan worden.
 • Hoogeveen opent nieuwe zorgappartementen

  In de binnenstad van Hoogeveen is een nieuw zorgappartementencomplex geopend, Kloosterstaete. Met een combinatie van gezondheid, gastvrijheid en techniek wordt hier de ‘zorg van de toekomst’ aangeboden.
 • NZa maakt einde aan dbc's in de ggz

  Per 2022 wordt een nieuwe bekostiging ingevoerd in de ggz. Hiermee komt er een einde aan het huidige dbc-systeem. Op termijn wordt ook het gebruik van de DSM vervangen. Dat staat in het 'Advies zorgprestatiemodel ggz en fz' van de NZa.
 • Hanze en Revalidatie Friesland verbeteren revalidatiezorg

  Om de zorg aan revalidatiepatiënten te verbeteren zijn investeringen in zorg en onderwijs noodzakelijk, vinden de Hanzehogeschool Groningen en Revalidatie Friesland. Beide partijen ondertekenden daarom een samenwerkingsovereenkomst.
 • Noodlening gemeenten redt jeugdzorgaanbieder Juzt

  De gemeenten in de jeugdzorgregio’s West-Brabant Oost en West-Brabant West hebben samen een lening verstrekt van 2,6 miljoen euro aan Juzt. De jeugdzorginstelling verkeert in kritieke financiële malaise.