• Koning bezoekt initiatief tegen eenzaamheid

  Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan Vitaal Dorp in Everdingen, een voorbeeldproject om ouderen meer bij de samenleving te betrekken.
 • Friese ziekenhuizen gaan samenwerken per functie

  De bestuursvoorzitters en medisch specialisten van de vier Friese ziekenhuizen hebben met De Friesland Zorgverzekeraar een convenant getekend. Zij gaan samenwerken om de medisch specialistische zorg in Friesland te behouden.
 • GroenLinks en PvdA willen abortuspil bij huisarts

  De abortuspil moet verkrijgbaar worden bij de huisarts. Dat vinden GroenLinks en de PvdA, die hierover een initiatiefwetsvoorstel indienen. In de huidige situatie kunnen vrouwen de pil alleen bij een ziekenhuis of abortuskliniek krijgen.
 • Stroom opponenten tabaksindustrie groeit door

  Het Openbaar Ministerie beslist naar verwachting donderdag over wat het doet met de aangifte tegen de tabaksindustrie van advocate Bénédicte Ficq. Tot op het laatste moment blijven organisaties hun steun uitspreken of zich echt voegen in de zaak. Zo is Clean Air Nederland, dat een rookvrije samenleving nastreeft, woensdag ook mede-eiser van vervolging geworden.
 • Radboudumc ontvangt 26 miljoen voor diabetesonderzoek

  Een Europees consortium onder leiding van het Nijmeegse Radboudumc heeft een subsidie gekregen van 26 miljoen euro van de Europese Commissie voor onderzoek naar diabetes. Het gaat om vraagstukken waar na bijna honderd jaar sinds de ontdekking van insuline nog altijd geen antwoorden op zijn.
 • Gemeenten Noord-Holland-Noord starten gezamenlijke crisisdienst

  Achttien gemeenten in Noord-Holland-Noord gaan gezamenlijk crisiszorg aanbieden. Ze hebben hiertoe de Bovenregionale Integrale Crisisdienst Jeugd (0-18 jaar) Noord-Holland-Noord opgericht. De crisisdienst start per 1 juli 2018.
 • Oogziekenhuis Rotterdam voert operaties uit met robot

  Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een operatierobot voor oogchirurgie in gebruik genomen. Met de robot moeten onder meer netvliesoperaties preciezer en veiliger uitgevoerd kunnen worden uitgevoerd.
 • Meer langdurig zieken door hoge werkdruk in de zorg

  Het ziekteverzuim in de zorg neemt toe als gevolg van de hoge werkdruk. Vorig jaar zat bijna zes procent van het zorgpersoneel ziek thuis, een toename van 16 procent ten opzichte van 2013. Het langdurig ziekteverzuim kostte de zorgsector vorig jaar 567 miljoen euro.
 • Elze Vonk wordt directeur bedrijfsvoering bij Lentis

  Elze Vonk is aangesteld als directeur bedrijfsvoering bij Lentis. Dit maakte de ggz-instelling dinsdag bekend.
 • VieCuri opent transferafdeling voor wachtende oudere

  VieCuri Medisch Centrum heeft sinds 19 februari een afdeling voor patiënten die zijn uitbehandeld in het ziekenhuis, maar nog niet terechtkunnen in een andere instelling. Met het zogeheten Transferium wil het ziekenhuis bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor ouderen.