• Tuchtzaak raakt gezondheid en functioneren van arts

  Tuchtzaken hebben een negatief effect op de gezondheid en het functioneren van artsen. De openbaarmaking van een maatregel tegen hen maar de impact nog zwaarder. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel.
 • HAP Oost-Brabant benoemt nieuwe raad van toezicht

  De ledenraad van Huisartsenposten Oost-Brabant heeft drie nieuwe leden van de raad van toezicht benoemd. Het betreft Edo de Jaeger, die als voorzitter gaat optreden, Keimpe Bak en Marion Frissen, die respectievelijk de portefeuilles financiën kwaliteit & veiligheid krijgen.
 • 'Kwetsbaar kind krijgt niet benodigde hulp'

  Kwetsbare kinderen krijgen vaak niet de hulp die zij nodig hebben, omdat er te weinig samenhang is in de jeugdhulp. Dat zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. In een brief roept ze minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op om dit te verbeteren.
 • 'Ksyos stapt uit anti-rookalliantie als longartsen worden geweerd'

  De nationale koepel van tabaksbestrijders heeft de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker de deur gewezen. Een woordvoerder van de koepel, de Alliantie Nederland Rookvrij, bevestigt dinsdag berichtgeving hierover door dagblad Trouw.
 • VWS en brancheclub presenteren verbeterplan voor gesloten jeugdhulp

  Een betere ondersteuning thuis, een betere ambulante zorg en een nieuw zorgaanbod dat beter past bij de doelgroep van kwetsbare jongeren. Deze en andere maatregelen moeten leiden tot een forse verbetering van de gesloten jeugdhulp. Dat melden het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) maandag.
 • Defensiearts erkent fout in zaak klokkenluider

  In het medisch dossier van voormalig luchtmachtpiloot en klokkenluider Victor van Wulfen heeft jarenlang ten onrechte gestaan dat hij kampt met een psychiatrische stoornis.
 • Farmaceuten kopen claims over bloedverdunner af

  De Duitse chemie- en farmaciereus Bayer heeft samen met samenwerkingspartner Janssen Pharmaceuticals, een dochter van Johnson & Johnson, Amerikaanse claims over het bloedverdunningsmiddel Xarelto geschikt. De twee bedrijven trekken gezamenlijk 775 miljoen dollar uit om vrijwel alle circa 25.000 zaken af te kopen.
 • Minister de Jonge biedt hulp aan patiënt in nood

  Op 25 maart plaatste chirurg Tim Verhagen een tweet over een patiënt in nood. De betreffende patiënt ligt al honderd dagen in het ziekenhuis zonder de juiste zorg. Het bericht riep veel reacties op, waaronder van minister de Jonge van Volksgezondheid die via Twitter zijn hulp aanbiedt.
 • Al meer dan duizend ebola-gevallen in Congo

  Het aantal ebola-gevallen in de Democratische Republiek Congo is de duizend gepasseerd. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag gezegd.
 • CZ kiest voor continuïteit met nieuwe bestuursvoorzitter

  Joep de Groot wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij volgt op 1 mei Wim van der Meeren op. De Groot is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ.