• Gynaecoloog legt beslag op banktegoeden ziekenhuis

  Een gynaecoloog heeft beslag laten leggen op het geld van het Advent Ziekenhuis op Curaçao. Hij hoopt zo de 76 duizend euro te krijgen die hem toekomt. De rechter heeft hem na een kort geding deels in het gelijk gesteld.
 • Jacobine Geel: 'Besturen doe je niet op gevoel'

  'Als bestuurder heb je geen macht, hooguit autoriteit of gezag.' Dat zegt Jacobine Geel, voorzitter raad van bestuur van GGZ Nederland in aanloop naar het Skipr-evenement Beslissen in de Zorg: Instinct of Inzicht? 'Als je mensen betrekt bij je besluit dan bouwt dat gezag op.'
 • Spaarne Gasthuis benoemt nieuw lid raad van bestuur

  Marijntje Wetzels treedt per 15 januari 2019 toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Wetzels zal binnen het bestuur de rol van chief operating officer (COO) krijgen. Met de komst van Wetzels is het nieuwe bestuur compleet. Ale Houtsma, die op dit moment ad interim bestuurder is, neemt aan het einde van het jaar afscheid.
 • VGZ geeft Westfriese huisartsen geld voor 'meer tijd voor patiënt'

  Een aantal huisartsen in Westfriesland krijgt van zorgverzekeraar VGZ de financiële middelen om wanneer nodig meer tijd aan de patiënt te kunnen besteden. Het gaat om een proef die tot eind 2019 duurt en zo’n 25 duizend patiënten kan bereiken.
 • Nog maar eenderde van ziekenhuizen gecontracteerd

  Nog maar een derde van alle ziekenhuizen heeft voor 2019 een contract met een zorgverzekeraar afgesloten. Partijen wijzen naar de NZa om de deadline beter te bewaken, maar die kan dat helemaal niet.
 • Zilveren Kruis past procedure aan na ernstige waarschuwing NZa

  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft Zilveren Kruis een ernstige waarschuwing gegeven voor het te laat informeren van verzekerden over wijzigingen in de polisvoorwaarden. Ook heeft de zorgverzekeraar de wijzigingen niet eerst voorgelegd aan de toezichthouder, terwijl dit wel verplicht is.
 • Topman Gelre Ziekenhuizen moet zich aan salarisnorm houden

  Bestuursvoorzitter Michel Galjee van de Gelre Ziekenhuizen krijgt geen toestemming om meer dan 179 duizend euro aan salaris te ontvangen. De ziekenhuisorganisatie heeft tevergeefs geprobeerd om via de rechter een uitzondering te krijgen op de Wet Normering Topinkomens (WNT). Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland, waar dagblad De Stentor over bericht.
 • Bruins: tijd dringt voor MC IJsselmeerziekenhuizen

  De tijd voor een doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen dringt, waarschuwt minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Hij wijst erop dat er alleen maar meer personeel vertrekt als uitsluitsel op zich laat wachten.
 • Ziekenhuistop speelde tot twee weken voor faillissement mooi weer

  De top van het MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen gaf tot enkele weken voor het faillissement nog de indruk dat de financiële problemen spoedig zouden worden opgelost. Dat schrijft minister Bruno Bruins in een feitenrelaas dat hij donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daaruit blijkt ook dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vanaf de zomer in contact waren met het ziekenhuisbestuur.
 • St. Anna Zorggroep stelt Chief Happiness Officer aan

  St. Anna Zorggroep in Geldrop gaat de eigen kennis over werkgeluk verdiepen. Met het oog hierop heeft de zorggroep een Chief Happiness Officer (CHO) aangesteld. De CHO coördineert de activiteiten op het gebied van werkgeluk, monitort de effecten van acties, vergaart kennis, deelt deze kennis in- en extern en leidt het onderzoek naar werkgeluk in goede banen.