Themadag 6 december 2017: "Het nieuwe regeerakkoord en de effecten voor de sector Zorg & Welzijn"

06 december 2017
Geplaatst door Henny Aalbers
Categorieën: Studiedagen
Gezien: 3193

INSCHRIJVEN? Klik op de knop "Deelnemen" boven in het scherm (OP DEWEBSITE) , vul het formulier in en druk op "Verzend Aanmelding"!

Programma Themadag: "Het nieuwe regeerakkoord en de effecten voor de sector Zorg & Welzijn" in zaal Albatros

Op woensdag 6 december hebben we voor jullie in de ochtend de werkgeversorganisaties uitgenodigd om in gezamenlijkheid de effecten van het regeerakkoord te bespreken.
Hierbij zijn Cees de Wildt, adviseur van Actiz, en Hans Buijing, bestuurder van BTN, aanwezig.
Waar moeten we als medezeggenschap onze focus leggen, wat zullen de medewerkers ervan merken en welke afspraken moeten we als medezeggenschap scherp maken.
In de middag komen de werknemersverenigingen (vakbonden) aan de beurt. Hierbij zijn Elise Merlijn, bestuurder FNV, Jan de Vries, voorzitter CNV, Jacqueline den Engelsman, bestuurder NU'91, en Hylke Warners, beleidsmedewerker FBZ, aanwezig. Zij delen met de medezeggenschap hun visie op het regeerakkoord en de effecten ervan op afspraken die gemaakt zijn in de CAO’s.
Met welke speerpunten zouden de ondernemingsraden vooral aan de slag moeten gaan en hoe houden we focus op andere gevolgen vanuit het regeerakkoord.

Er is op 6 december ruim de tijd om met werkgevers- en werknemersorganisaties in gesprek te gaan. Alle branches zijn uitgenodigd om de effecten voor hun branche te benoemen en te  belichten.

Er is ook een algemene (leden-)vergadering gepland; deze keer, op veler verzoek, voorafgaand aan de lunch. We beginnen daarom om 09.30 uur; een half uurtje eerder dan anders.

Graag zien we jullie op 6 december bij de LOMOZ thema/ledendag om het effect van het regeerakkoord in en op  Zorg & Welzijn onder de loep te nemen.
Breng de praktijkvoorbeelden uit je eigen organisatie mee en deel deze met ons allemaal.

Tijdschema:
09.30 – 12.00 Thema met inleiding door werkgevers- en brancheverenigingen
12.00 – 12.30 Algemene Vergadering: begroting 2018 en (her)verkiezing bestuursleden
12.30 – 13.30 Lunch en netwerken
13.30 - 15.45 Thema met inleidingen door werknemersverenigingen
15.45 – 16.00 Plenaire afsluiting door de voorzitter.

INSCHRIJVEN? Klik op de knop "Deelnemen" boven in het scherm (OP DEWEBSITE), vul het formulier in en druk op "Verzend Aanmelding"!