december 2022 

Lieve collega’s, beste leden van LOMOZ,

In ons jaarverslag over 2022, dat begin volgend jaar zal verschijnen, kunnen jullie er meer over lezen: in 2022 hebben wij, na nog één digitale -, ook weer drie ledendagen op Landgoed Zonheuvel in Doorn kunnen houden, inclusief onze uitgestelde jubileumviering in juni van dit jaar (We bestaan inmiddels ruim 42 jaar!)

Het was fijn om op deze goedbezochte dagen weer zoveel leden persoonlijk te kunnen ontmoeten.
Ook de laatste ledendag, op woensdag 7 december jl., was een fijne dag, met zowel ’s morgens als ’s middags workshops naar keuze en genoeg tijd om tijdens de koffiepauzes en de goed verzorgde netwerklunch met collega-OR-leden te kunnen bijpraten.
Het aantal aanmeldingen voor deze dag overtrof onze verwachtingen, maar gelukkig hebben wij, ook op het laatste moment nog, voor alle aanmelders een plekje kunnen vinden.

Voor 2023 staan weer vier dagen op het programma.
Welke thema’s op die dagen behandeld zullen worden, bespreken wij op een beleidsdag voor het LOMOZ-bestuur in januari 2023.
De eerste ledendag in 2023 zal in elk geval zijn op woensdag 1 maart 2023; houd hem vast vrij!
De uitnodiging met het programma volgt half januari 2023, met de aanmeldlink daarbij.
Eerder aanmelden is helaas niet mogelijk.

Voor de rest van 2023 op de planning, steeds op woensdagen en op Landgoed Zonheuvel in Doorn:
31 mei, 20 september, 15 november 2023 (zie ook de website).
Meer informatie over de ledendagen komt tijdig per mail naar onze leden toe en verschijnt dan ook op de website.

Zoals een aantal van jullie hebben bemerkt, waren er soms problemen met het ledendeel op onze website. We kregen die niet altijd goed opgelost.
Daarom wordt op dit moment gebouwd aan een heel nieuwe website, met hopelijk wél een goed werkend ledendeel voor iedereen.
Als de website, hopelijk nog eind dit jaar, online gaat, laten we dat natuurlijk weten, maar als ie in de tussentijd eens hapert, dan kan dat komen door de testfase, waarin de website nu verkeert.

Ons algemene emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. blijft altijd bereikbaar.
Maar… jullie weten: wij zijn geen organisatie met medewerkers, maar een kleine groep bevlogen vrijwilligers, die de LOMOZ-zaken behartigen naast onze andere dagelijkse bezigheden.
Soms kan dan ook een antwoord op je mail wel eens éven op zich laten wachten, zeker rond de feestdagen, maar een antwoord komt, een enkele keer wat later, altijd.

Rest ons jullie op het werk of thuis plezierige feestdagen te wensen en gezondheid en geluk in 2023.

Graag tot dan!dc5e8e46aa7c1a71910f1cebbed49e2d.jpg

Een hartelijke decembergroet van het LOMOZ-bestuur:

Annelies, Corien, Franca, Jamie, Janneke, en Wilma             

----------------------------------------------------------------------

Graag vragen wij nog jullie aandacht voor onderstaand project, dat het LOMOZ-bestuur van harte ondersteunt! 

Van een OR naar een Raad voor Duurzame Medezeggenschap

We gaan de laatste jaren van de ene naar de andere crisis, wat zorgt voor ingewikkelde vraagstukken binnen organisaties. Daarnaast is duurzaam omgaan met het klimaat/grondstoffen en aandacht voor de medemens tegenwoordig de nieuwe norm. De vraag is dan ook: Hoe kan de medezeggenschap in deze steeds complexer wordende wereld belangrijk en van toegevoegde waarde blijven?

De medezeggenschap zal steeds wendbaarder en creatiever moeten handelen. Door verantwoordelijkheid te nemen en proactief met de bestuurder/toezichthouder een toekomstbestendige en duurzame koers uit te zetten, kan de OR zich blijven onderscheiden.
Hoe?

Dat kan door de transitie van de OR naar een Raad voor Duurzame Medezeggenschap.

Het functioneren van de OR als een Raad voor Duurzame Medezeggenschap beoogt dat als werknemers zich meer betrokken voelen bij de organisatie, de organisatie meer wordt beleefd als ‘waardengemeenschap’ en dat de beleefde verbondenheid binnen de organisatie en tussen de organisatie en de samenleving toeneemt. Hierdoor groeit de aantrekkelijkheid van de organisatie als werkgever en wordt de ontwikkeling van het MVO-beleid van organisaties versterkt.

Een Raad voor Duurzame Medezeggenschap betrekt werknemers actief bij de maatschappelijke rol die de organisatie speelt; niet alleen voor de werknemers, maar ook voor klanten, leveranciers, omwonenden en de samenleving.
Dit project is een samenwerking van stichting SBI met de Goldschmeding Foundation.

Iets voor jullie OR? Meld de organisatie aan voor deelname aan dit ontwikkeltraject door te mailen naar Jytte Glissenaar, directeur SBI Formaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over De Raad voor Duurzame Medezeggenschap

 ---------------------------------------------------------------------------------------

 

LOMOZ-ledendagen voor 2023 dus op de planning,
steeds op woensdagen en  op Landgoed Zonheuvel in Doorn

01 maart 2023

31 mei 2023

20 september 2023

15 november 2023