• Steeds meer zieke ouderen van cruiseschepen gehaald

  Alarmcentrale Eurocross moet steeds vaker zieke ouderen van cruiseschepen halen. Naar verwachting zullen het er dit jaar 135 zijn, dat is een derde meer dan 2 jaar geleden.
 • ‘Zorginstellingen niet klaar voor mediagebruik babyboomers’

  Als het aan mediagebruik ligt, dan zijn de Nederlandse zorginstellingen nog helemaal niet klaar voor de generatie babyboomers. Het aanbod van en voorzieningen voor tv, telefonie en internet is volstrekt ontoereikend.
 • Gezondheidsklachten in aardbevingsgebied groeien fors

  Het aantal gezondheidsklachten in het aardbevingsgebied in Groningen is in een jaar tijd met ruim twintig procent toegenomen. Dat constateert de GGD Groningen in het onderzoek 'Aardbeving en Gezondheidsklachten.'
 • Medicijnkosten stijgen 130 miljoen door btw-verhoging

  De verhoging van de btw van 6 procent naar 9 procent, aangekondigd in het nieuwe regeerakkoord, geldt ook voor geneesmiddelen. Dat betekent dat de jaarlijkse uitgaven aan medicijnen zullen stijgen met 130 miljoen euro.
 • 'Politiek heeft weinig belangstelling voor gehandicaptenzorg’

  De politiek heeft weinig belangstelling voor mensen met een beperking. Daardoor is er ook weinig oog voor de zwaarte van het vak én de maatschappelijke meerwaarde die de gehandicaptenzorg biedt.
 • VUmc alarmeert bezoekers om schurft

  Het Amsterdamse ziekenhuis VUmc heeft een aantal bezoekers gewaarschuwd dat ze moeten letten op symptomen van schurft. Het gaat om de mensen die één of meer van afdelingen hebben bezocht tegelijk met iemand met een zeer besmettelijke vorm van de ziekte. Die is op vier afdelingen geweest.
 • Meer mensen met MRSA besmet in verpleeghuis van Treant

  Zeven bewoners van een verpleeghuis van de Treant Zorggroep zijn besmet met de MRSA-bacterie. Dat is gebleken uit onderzoek onder de verpleeghuisbewoners naar aanleiding van één besmeting.
 • De Zijlen benoemt nieuwe bestuurder

  Eric Zwennis wordt per 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie De Zijlen. Hij volgt Hetty de With op. Zij neemt na twintig jaar als bestuurder afscheid en gaat met pensioen.
 • Samen en Magenta zien af van nauwere samenwerking

  Woonzorggroep Samen uit Schagen en Magentazorg uit Alkmaar/Heerhugowaard zien af van een nadere samenwerking op het gebied van de revalidatiezorg voor ouderen in de regio. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.
 • CASA-abortusklinieken onder verscherpt toezicht

  De Stichting CASA Klinieken, met abortusklinieken op zeven locaties in Nederland, is door de Inspectie Gezondheidszorg voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld. "De fragiele (financiële) situatie bij CASA Klinieken vormt risico’s voor de beschikbaarheid van personeel en middelen", aldus de inspectie.